Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:43 | 23/11/2014

Δύναται να προσφέρει διασκέδαση, γνώση, αλλά και πολύ… χρήμα. Δεν αναφερόμαστε σε κάτι «πολύπλοκο», αλλά στο YouTube, το οποίο έχει αποδειχθεί χρυσωρυχείο για κάποιους χρήστες του. Καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως νομίζουμε πως δεν υπάρχει.

Ορισμένες φορές έρχεται σε κάποιους να δακρύσουν από τα… ανόητα βίντεο που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα. Αν όμως διαβάσουν τι έχει να πει η SocialBlade, σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων λοιπόν, κάποιοι από τους δημιουργούς αυτών των homemade βίντεο κερδίζουν πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Πρόκειται για ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι χάρη στο YouTube, το οποίο ανταμείβει τους παραγωγούς των δημοφιλών βίντεο με τη δυνατότητα να παίζουν διαφημίσεις. Αυτές είτε παίζουν πριν την προβολή του κυρίως βίντεο, είτε είναι banners και πλαίσια που περιβάλλουν τη σελίδα του συνδρομητή.

Πάμε να δούμε τους διασημότερους και πιο καλοπληρωμένους εξ αυτών, με άλλους να κερδίζουν από 1-4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και άλλους να φτάνουν να βγάζουν περισσότερα και από 17 εκ.!

1. PEWDIEPIE



Το καλύτερο παράδειγμα όλων αυτών δεν είναι άλλος από τον χρήστη PewDiePie. Ο κατά κόσμον Felix Kjelberg είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της πλατφόρμας φέτος. Ενημερωτικά το μήνα ο κ. Kjellberg βγάζει μόνο από το YouTube περίπου 1.4εκατομμύρια δολάρια δηλαδή πάνω από 17,7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Έφτασε πρόσφατα τους 32 εκατ. συνδρομητές, οι οποίοι τον παρακολουθούν μανιωδώς να παίζει video games και να σχολιάζει, με κάθε είδους εκφράσεις, την εμπειρία του θεατή, αλλά και το παιχνίδι. Σε ένα μικρότερο παράθυρο φαίνεται ο ίδιος και οι live αντιδράσεις του ενώ παίζει. Μάλιστα, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς του, καθώς απαντά –σχεδόν- σε κάθε σχόλιο τους. Τα views που έχει συγκεντρώσει ανέρχονται στα (κρατηθείτε) 6,8 δις. αυτά είναι… 
 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis