Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
10:00 | 21/11/2014

 θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν ουρές ταλαιπωρίας στις τράπεζες τις τελευταίες μέρες του χρόνου.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και  ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) θα καταβάλουν συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου και όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία στις 22 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη απο τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση αφενός για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών και αφετέρου για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες του έτους.

«Για δεύτερη χρονιά οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες. Αυτό καταδεικνύει, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δύο ετών, έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.  

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis