Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 19/12/2014

 

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν οι αστυνομικοί που την περασμένη Κυριακή έκαναν τις προσαγωγές για τα επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Κατά την εξακρίβωση των στοιχειών των προσαχθέντων διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους οχτώ νέους που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ξαφνική «επιδρομή» με πέτρες και ξύλα ήταν 14 ετών. Συγκεκριμένα έκλεινε τα 14 έτη σε λίγους μήνες.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την οικογένειά του που αμέσως ενδιαφέρθηκε για το τι είχε συμβεί και θέλησε να μιλήσει στο παιδί.


Λίγες ώρες νωρίτερα την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα περίπου 40 νεαρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά είχαν κλείσει ραντεβού μέσω Facebook και sms σε σημείο κοντά στο υπουργείο Παιδείας και επιτέθηκαν στις 12.45 το μεσημέρι κατά του κτιρίου.

Οι κουκουλοφόροι –αρκετοί από αυτούς μαθητές- έσπασαν τζαμαρίες και κάμερες ασφαλείας του υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση και οι προσαγωγές.

Τρία παιδάκια στο «πολιορκούμενο» Πολυτεχνείο

Τηλέφωνο από το φύλακα του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων της 6ης Δεκέμβρη μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο φύλακας ήθελε να ενημερώσει ότι τρία παιδάκια, 9 έως 12 ετών, ήταν εγκλωβισμένα στο Πολυτεχνείο και δεν μπορούσαν να φύγουν, καθώς το κτίριο ήταν περικυκλωμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους που συγκρούονταν για ώρες.

Ανώτατος αξιωματικός που συντόνιζε τα μέτρα τάξης ενημερώθηκε για το περιστατικό και διαβίβασε στους αρμόδιους αστυνομικούς ότι πρέπει να φροντίσουν προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα παιδιά.

Τα ανήλικα τελικά απεγκλωβίστηκαν και παραδόθηκαν το ίδιο βράδυ στους γονείς τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκαν στο Πολυτεχνείο μαζί με άλλα άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη.

 

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis