Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
11:09 | 21/11/2014

«Έσπασαν» τους κωδικούς της συνδρομητικής εφαρμογής «NOMOS» της Intrasoft International, με νομικό περιεχόμενο-νέους νόμους-διατάξεις, και συνδρομητές δικηγόρους, δικαστές και νομικούς κύκλους, και τους πωλούσαν σε δική τους ιστοσελίδα με χαμηλότερη συνδρομή!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά την παραβίαση βάσης δεδομένων με νομικό περιεχόμενο, σε ιστοχώρο του διαδικτύου.

Χειροπέδες σε δύο 36χρονους

Συνελήφθησαν δύο 36χρονοι στην πόλη της Πάτρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, σε εμπορική κλίμακα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο φίλοι είχαν «σπάσει» τους κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων της Intrasoft, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών, και μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία και μήνυση που κατέθεσε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας.

Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν οι δύο 36χρονοι ως διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν η παράνομη δραστηριότητα. Κλιμάκιο αστυνομικό ταξίδευσε στην Πάτρα και χθες το μεσημέρι πραγματοποίησε έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες των δύο 36χρονων.

Από τις έρευνες στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η παράνομη δράση τους ως διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενώ κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δύο 36χρονοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis