Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:32 | 19/12/2014

 

Απόπειρα δωροδοκίας με το ποσό των 2 έως 3 εκταομμυρίων ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης βάζοντας και πάλι "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό και ανοίγοντας ξανά το θέμα του "κουμπαρά". Μάλιστα, ο βουλευτής είπε πώς όλα τα στοιχεία είναι στη Δικαιοσύνη.

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». Αυτό αποκάλυψε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

«Μού έδιναν από δύο εκατομμύρια μέχρι τρία για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συνέχισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο βουλευτής σημείωσε πως «έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών». 

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία,η προσπάθεια δωροδοκίας προέρχεται από επιχειρηματία, όχι πολιτικό και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαϊκάλης: «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε».

Είναι βέβαιο ωστόσο πώς ο επιχειρηματίες συνδέεται με την κυβέρνηση ή με τα συμφέροντα αυτής και αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι η δωροδοκία είχε σκοπό την εκλογή του Προέδρου της Δημοκαρατίας. Κανείς άλλωστε αφελής δεν θα πήγαινε από την κυβέρνηση να χρηματίσει ευθέως βουλευτή.

Τη «βόμβα» που αναμένεται να ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ενώ έχει γίνει ήδη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έριξε πρώτα ο  Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε αρχικά στον ΑΝΤ1 για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών,  προσθέτοντας μάλιστα πως όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει!

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα αυτού του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.

«Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι  όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου.

«Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε», είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

«Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε, τέλος, ο  Λάκης Λαζόπουλος.

Ερωτηθείς για τον Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και σε λίγο θα κάνει σόου στα φανάρια, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τουλάχιστον είναι ένας νοήμων άνθρωπος.

 defencenet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis