Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 18/12/2014

Την ευχή του όπως παρόμοιες πρωτοβουλίες δωρεών προς την πατρίδα βρουν και άλλους μιμητές πέραν του κ.Πάνου Λασκαρίδη τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας, μιλώντας κατά τη σημερινή τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στον Στόλο του εκπαιδευτικού σκάφους «Κύκνος 1» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ναυστάθμου Σαλαμίνος στην Αμφιάλη, στην περιοχή ευθύνης της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Το συγκεκριμένο πλοίο, εντάσσεται στο ΠΝ μετά την αποδοχή της δωρεάς του από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, προέδρου στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου», και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για την εκπαίδευση στη ναυτιλία και στη ναυτική τέχνη των Δοκίμων.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε θερμότατα τον κ.Λασκαρίδη για την προσφορά του ίδιου και του Ιδρύματος «Αικ.Λασκαρίδη», σημείωσε ότι «Από σήμερα λοιπόν, ένα διαφορετικό σκάφος από τα συνήθη εντάσσεται στην δύναμη του Στόλου, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Δοκίμων. Ελπίζουμε ότι ο «Κύκνος 1» θα γίνει ένα πλεούμενο σχολείο, όπου οι νέοι και οι νέες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού θα διδάσκονται τη ναυτική Τέχνη». Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα, κυρίες και κύριοι, να πω ότι σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ενέργειες όπως αυτές των κυρίων Λασκαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελούν επίσης συνέχιση μιας μακράς παράδοσης ευεργεσιών από επιφανείς Έλληνες πολίτες προς τη Πατρίδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται, ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών».


Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνος και Σκαραμαγκά «…που ανήκουν με το δικό τους τρόπο στη ναυτική οικογένεια και δείχνουν επίσης με τη δική τους συνεισφορά, τη συμμετοχή τους στην ελπίδα για ένα καλύτερο συνολικό αύριο», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς, αναφερόμενος γενικότερα στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία. «Θέλω να πω, ότι η επιστολή που έλαβα από τους 600 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προσωπικά με συγκίνησε, αλλά θέλω να τους πω ότι καθόσον με αφορά και καθόσον αφορά τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εμείς κάναμε απλώς το καθήκον και την υποχρέωση μας. Και συνιστά υποχρέωση της ελληνικής Δημοκρατίας να τους επιτρέψει να κάνουν γιορτές με αξιοπρέπεια, αποδίδοντας τα δεδουλευμένα. Πέρα από το γενικό αίσθημα δικαιοσύνης, νομίζω ότι το ελληνικό κράτος στέκεται δίπλα στη ναυπηγική του βιομηχανία. Συνιστά για τη χώρα μία μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία, που από λανθασμένους χειρισμούς πολλών -δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε αυτό - απωλέστηκε στο παρελθόν. Όμως, έχουμε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και θα είναι κρίμα, αν η Πατρίδα και η κοινωνία δεν μπορέσει να επενδύσει σε αυτό στο μέλλον».

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, καθώς και ο ΑΣ Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ.Αλέξιος. Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κυρία Αικατερίνη Ντουλάκη – Λασκαρίδου.


Το πλοίο ανήκει πλέον στη δύναμη των εκπαιδευτικών σκαφών της ΣΝΔ, αλλά θα ναυλοχεί στις εγκαταστάσεις της ΔΤΣ στην Αμφιάλη, που θα είναι υπεύθυνη και για τη συντήρησή του, μαζί με το πλήρωμά του φυσικά. Κυβερνήτης του ορίστηκε ο Πλωτάρχης Φραγκιαδάκης ΠΝ, ο οποίος υπηρετεί στη ΣΝΔ, μαζί με άλλους 6 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εξ υπαξιωματικών, έχει δε τη δυνατότητα φιλοξενίας 10-12 Ναυτικών Δοκίμων σε κάθε πλου.

Πηγή:parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis