Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 25/11/2014

 

Οι ως επί το πλείστον άοπλοι αστυνομικοί της Νορβηγίας, θα πραγματοποιούν εκτάκτως ένοπλες περιπολίες για τις επόμενες 4 εβδομάδες, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.
 

«Οι ένστολοι που έχουν αναλάβει το έργο της επιτήρησης και της επέμβασης θα είναι οπλισμένοι με πιστόλια, αρχής γενομένης από σήμερα το πρω. Ο λόγος που γίνεται αυτό συνδέεται με την εκτίμηση των κινδύνων από την υπηρεσία αντικατασκοπείας (PST), που υποδεικνύει ότι η αστυνομία και ο στρατός αποτελούν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών ενεργειών» επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου της υπηρεσίας.

Την 5η Νοεμβρίου η PST είχε εκτιμήσει ότι είναι «πιθανό η Νορβηγία να είναι εκτεθειμένη στην απειλή και σε απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων» τους επόμενους 12 μήνες, αναφερόμενη στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν ή απετράπησαν πρόσφατα στον Καναδά, στο Λονδίνο και στην Αυστραλία.

Οι νορβηγικές αρχές εκφράζουν φόβους για την επιστροφή στην χώρα των τζιχαντιστών που έχουν σκληραγωγηθεί και ριζοσπαστικοποιηθεί αφού πολέμησαν στη Συρία.

«Μπορούμε να πούμε ότι 4 εβδομάδες είναι αρκετά βραχύ χρονικό διάστημα, για αυτό και θα προβούμε σε μία νέα εκτίμηση» της κατάστασης σε ένα μήνα, είχε επισημάνει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Άντερς Άνουνσντεν στο πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Στη Νορβηγία η αστυνομία περιπολεί γενικά χωρίς να φέρει όπλα, αν και οι αστυνομικοί μπορεί να έχουν αποθηκευμένο οπλισμό στον χώρο αποσκευών των οχημάτων τους.
 
Ο στρατός της χώρας από την πλευρά του, έδωσε στα στελέχη του την εντολή να μην κυκλοφορούν με τη στολή τους εκτός των ωρών υπηρεσίας .


Πηγή: skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis