Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομια
19:14 | 15/05/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Σε συναντήσεις του Προεδρείου της Ένωσής μας οι οποίες έλαβαν χώρα πρόσφατα, εκφράσαμε τις ξεκάθαρες θέσεις μας στους καθ’ ύλην αρμόδιους της Πολιτικής Ηγεσίας και των κομμάτων. Συγκεκριμένα τονίσαμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στις -κατά την άποψή μας- άσκοπες και πολυέξοδες μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού, αφού θεωρούμε ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για το σύνολο των συναδέλφων.

 

Τα κυριότερα ζητήματα που θέσαμε σε πολύ καλό κλίμα ήταν:

  • Αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης.
  • Αύξηση αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία,
  • Επίδομα δυσμενούς διαβίωσης για τους υπηρετούντες στην Αττική.
  • Ύψος εκλογικής αποζημίωσης για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Για το ζήτημα της περικοπής της αποζημίωσης για τα ξενοδοχεία των συναδέλφων που αποσπώνται από την περιφέρεια προς την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καταθέσαμε την άποψή μας ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθούν καταλύματα στην πρωτεύουσα και στη συμπρωτεύουσα με το ποσό το οποίο θεσπίστηκε πρόσφατα και ζητήσαμε την αναπροσαρμογή του. Κυριότερα όμως θίξαμε την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του αριθμού των αποσπασμένων στις απολύτως αναγκαίες, όπως επίσης και την αξιοκρατία στον τρόπο επιλογής τους, ενώ ταυτόχρονα επαναφέραμε το αίτημά μας για σύσταση συμβουλίου αποσπάσεων για λόγους ισονομίας, τήρησης της νομιμότητας της όλης διαδικασίας  επιλογής και της επετηρίδας αποσπασμένων (σχετ. υπ’ αριθ. 301/16 από 23/03/2023 έγγραφό μας).

Κυρίως  όμως θέσαμε ότι επιβάλλεται να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική να μετακινούνται συνάδελφοι παρά τη θέλησή τους από την επαρχία ιδιαιτέρως προς την Αττική από τη στιγμή που το ποσό για τα ξενοδοχεία μειώθηκε, ενώ αντιθέτως μέχρι πρότινος μετακινούνταν σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι αστυνομικοί. Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων τα μέλη των οποίων πλήττονται, όπως επιβάλλεται από το θεσμικό μας ρόλο, όπως θέλουμε να στέκονται και αυτές αρωγοί στις διεκδικήσεις των δικών μας μελών.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε στο Γενικό Συμβούλιο που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, παρά τα όσα λαμβάνουν χώρα εις βάρος μας στο παρασκήνιο, αφού ουδέποτε ήμασταν απόντες από την πρώτη γραμμή του αγώνα. Συνεχίζουμε τον αγώνα…

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis