Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4058678_intime
10:01 | 01/03/2024

Τόσο ο «δημιουργός» της ψευδής διαταγής όσο και ο αστυνόμος που ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πλαστότητα του εγγράφου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα άρχισαν την Δευτέρα όταν κυκλοφόρησε στους κύκλους των αστυνομικών παραποιημένη διαταγή. Συγκεκριμένα η υποτιθέμενη «διαταγή» αναφέρεται ότι οι ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) που έχουν διατεθεί σε Αστυνομικά Τμήματα θα πρέπει να «μιλάνε καλύτερα στους αστυφύλακες». Μάλιστα, τους διατάσσει να στέκονται… σε στάση προσοχής μόλις αντιληφθούν αστυφύλακα στα 5 μέτρα και ΜΟΝΟ εάν ο αστυφύλακας τους δώσει εντολή «ημιανάπαυση» να συνεχίσουν ό,τι κάνουν. Να σημειώσουμε ότι το πραγματικό περιεχόμενο της διαταγής, ανέφερε για διάθεση αστυνομικών δυνάμεων σε σταθμούς τρένων.

Διαβάστε επίσης

Η εν λόγω, ψευδής διαταγή προκάλεσε αναστάτωση. Ο… «δημιουργός» της είναι Αρχιφύλακας και σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis στους συναδέλφους του, στο Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου παρουσιάστηκε μόνος του ανέφερε «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για την αναστάτωση. Μου ήρθε η χαζή ιδέα να αλλάξω λίγο το κείμενο της διαταγής και να βάλω κάτι χιουμοριστικό στο κομμάτι του περιεχομένου της διαταγής. Δε το σκέφτηκα πολύ, το έκανα για πλάκα προκειμένου να το δείξω σε κάποιους συναδέλφους με τους οποίους κάναμε χιούμορ. Έκανα την τροποποίηση στον υπολογιστή του γραφείου και μετά έκανα εκτύπωση του εγγράφου χωρίς να κάνω αποθήκευση. Στη συνέχεια το φωτογράφισα και το έστειλα σε μια ομάδα στο viber που είναι 60 αστυνομικοί που υπηρετούν στο τμήμα μου ή είναι με απόσπαση σε άλλα. Αναγνωρίζω ότι έκανα μεγάλη βλακεία. Έχω μετανιώσει τρομερά και έχω πανικοβληθεί που στο ξεκίνημα της καριέρας μου, μια τέτοια βλακεία θα μου στοιχίσει πολλά».

εγγραφο

Ο Αρχιφύλακας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, παραπέμφθηκε για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση καθώς κατήρτισε και διακίνησε παραποιημένο υπηρεσιακό έγγραφο, ως προς το ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Αλέξανδρου Γύγου στην ιστοσελίδα  ieidiseis.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis