Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:29 | 08/03/2024

Συνεπής στο ραντεβού της, η Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε σήμερα την 6η ευρεία Πανελλαδική συνδιάσκεψη των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αίθουσα «Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Γυναίκα αστυνομικός… Δε θέλει να τη γιορτάζεις, θέλει να την τιμάς!»

Διαβάστε επίσης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγος κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μηνύματα απέστειλαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Μαρία - Αλεξάνδρα ΚΕΦΑΛΑ και η κα Μαρία ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ, πρώην Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ), η οποία είχε εγκαινιάσει τη συνεργασία της και με τη Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Καλωσορίζοντας τις συναδέλφισσές μας από όλη τη χώρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, εξήρε τη συμβολή της Γραμματείας στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του γυναικείου πληθυσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και έστειλε παντού το μήνυμα «αγωνίσου για σένα».

Όπως τόνισε, οι συνδιασκέψεις αποτελούν πλέον θεσμό και η Γραμματεία Γυναικών, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να αφουγκράζεται τις συναδέλφισσές μας σε συνεργασία και με τις τοπικές Γραμματείες. Την ίδια ώρα, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να συμβάλλει στον αγώνα μας για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων όλου του αστυνομικού προσωπικού, που άπτονται της εργασίας στην υπηρεσία αλλά και γενικότερα της καθημερινότητάς μας σε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα. Η γυναίκα αστυνομικός δεν εργάζεται και δεν ζει σε ένα περίκλειστο κάστρο. Επωμίζεται πέρα από τα υπηρεσιακά και πολλά άλλα καθήκοντα που προσδιορίζουν και τη δική της εργασιακή σχέση, την προσωπική και οικογενειακή ζωή, το κοινωνικό της στάτους.      

         

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της Πολιτείας και την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τον ρόλο των γυναικών, να σταθούν εμπράκτως δίπλα τους. Να ικανοποιήσουν αιτήματα και να επιβραβεύσουν τη δράση τους, με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες θα προωθήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα με βάση και τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης.

Η κεντρική εισήγηση για τα αιτήματα έγινε ενώπιον των προσκεκλημένων από την Γραμματέα Γυναικών, κα Ελένη ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ, ενώ πολλές αντιπρόσωποι από Πρωτοβάθμιες Ενώσεις εξέφρασαν είτε την αγωνία τους για υπαρκτά τοπικά προβλήματα είτε υπέδειξαν τρόπους αντιμετώπισής τους, όπου υπήρχαν.

Το υπόμνημα αιτημάτων θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας από την Ομοσπονδία και θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στους αρμοδίους αξιωματούχους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis