Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικός_istock
17:57 | 23/03/2024

Σύρος: Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Ερμούπολης και συγκεκριμένα, σε τριώροφο κτίριο δίπλα στο Θέατρο Απόλλων. 

Στο σημείο σήμανε αμέσως συναγερμός.

Διαβάστε επίσης

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα της οδού Κοραή. Μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα  ηλικίας 88 ετών, την οποία απεγκλώβισαν ένας Πυροσβέστης, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης.

Οι τρεις τους με ιδιαίτερη δύσκολη και ηρωισμό κατάφεραν να βγάλουν εκτός του σπιτιού την γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα καθώς εισέπνευσε αρκετό καπνό.

Στο περιστατικό επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης. Συμμετείχε ακόμη μια υδροφόρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η αστυνομία, ο ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, εθελοντές δασοπυροσβέστες και πολίτες.

Παρών και ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής, ο διοικητής Νομού και ο υποδιοικητής.

 

Υπήρξε έκδηλη ανησυχία καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή στην “καρδιά” της πόλης. Ευτυχώς, η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε σύντομο χρόνο και δεν επεκτάθηκε περισσότερο παρά μόνο στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα. 

Να σημειωθεί ότι στο συμβάν βρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαραγκός, Φραγκίσκος Βακόνδιος και Θωμαή Μενδρινού, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Βουτσίνος, ο οποίος συνέβαλε με τη σειρά του στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Η επέμβαση της πυροσβεστικής και γενικότερα όλων ήταν καθοριστική και δεν επέτρεψε την επέκταση σε άλλα διαμερίσματα και κτίρια. Στο διαμέρισμα βρισκόταν μία γάτα το οποίο  μεταφέρθηκε στο κτηνίατρο.

Πηγή:   cyclades24.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis