Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 26/03/2024

Παράταση στις αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία (που έληγαν σήμερα) ανακοίνωσε μόλις τώρα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 1Κ/2024 για την πλήρωση 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στην προκήρυξη πρέπει επίσης να πληροί τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχουν τεθεί καθώς και να κατέχει τα βασικά τυπικά προσόντα. Πιο συγκεκριμένα, τα 5 βασικά προσόντα που υπάρχουν στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας είναι τα εξής:

  1. Ηλικία (οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών)
  2. Ύψος (οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες)
  3. Αγγλικά
  4. Υπολογιστές
  5. Κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών
Διαβάστε επίσης

Όπως είναι κατανοητό υπάρχουν κόφτες που δεν μπορείτε να παρακάμψετε (όπως η ηλικία και το ύψος). Εάν όμως πληροίτε τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια τότε μπορείτε εύκολα και γρήγορα να παρακάμψετε τους υπόλοιπους. 

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Πριν υποβάλλουν την αίτηση, οι υποψήφιο θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικό παράβολο, ύψους τριών ευρώ, τον αριθμό του οποίου πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν στην αίτηση τους για να μην απορριφθεί.

Αφού προμηθευτούν το παράβολο, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, βάσει των οδηγιών που δίνονται στο παράρτημα Β' της προκήρυξης. 

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Πόσες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε

Όπως αποκάλυψε πρώτο το proson.gr, ο διαγωνισμός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ο πρώτος στον οποίο εφαρμόζεται η διάταξη που «πέρασε» πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών για τον περιορισμό των (μέχρι πρόσφατα απεριόριστων) επιλογών στις θέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο 43 του σχετικού ν. 5083/2024 ορίζεται ότι με την προκήρυξη προβλέπεται ο μέγιστος αριθμός των προτιμήσεων που μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι, ο οποίος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 120 ανά κατηγορία εκπαίδευσης.

Τι ισχύει λοιπόν στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αρχικά να πούμε ότι ο περιορισμός προκύπτει βάσει των κωδικών θέσεων που υπάρχουν σε κάθε προκήρυξη και όχι του συνολικού αριθμού θέσεων. Στην εν λόγω προκήρυξη υπάρχουν συνολικά 345 κωδικοί θέσεων που κατανέμονται ως εξής:

Κατηγορία Εκπαίδευσης Κωδ. Θέσεων Συνολικός Αριθμός Προτιμήσεων
Πανεπιστημιακής (ΠΕ) 401 έως 490 90 κωδικοί θέσεων
Τεχνολογικής (ΤΕ) 501 έως 607 107 κωδικοί θέσεων
Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) 701 έως 848 148 κωδικοί θέσεων

Ως εκ τούτου για την κατηγορία ΔΕ ορίζεται ότι οι υποψήφιοι δύναται να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις (από τις 148), ενώ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ δύναται οι υποψήφιοι να δηλώσουν τον συνολικό αριθμό προτιμήσεων (κωδικοί θέσεων).

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της προκήρυξης

proson.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis