Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μισθολογιο
13:19 | 27/02/2024

Το ζήτημα της αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος των Αστυνομικών συνεχίζει να είναι το κορυφαίο θέμα στη  "αντζέντα των διεκδικήσεων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα αναγνωστών του Policenet.gr που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την στασιμότητα ως προς το εν λόγω αίτημα.

Διαβάστε επίσης

Πάντως υπήρξε νέα αναφορά στο ζήτημα και μάλιστα από τον Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος απάντησε στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας του «ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», κα Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου με θέμα: «Τα δεδομένα αποδεικνύουν τόσο, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη καθημερινότητα των πολιτών και το αίσθημα της ανασφάλειας διακατέχει την ελληνική κοινωνία, όσο και ότι μάχιμες υπηρεσίες, συνεχίζουν να παραμένουν υποστελεχωμένες». (δείτε εδώ σχετική δημοσίευση του Policenet.gr)

Στο πλαίσιο της απάντησης του, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στην αναγνώριση της επικινδυνότητας δηλώνοντας τα εξής:

Σε σχέση με το ζήτημα της αναγνώρισης του επικινδύνου, ένα θέμα που εκκρεμεί επί δεκαετίες, το Υπουργείο και το Αρχηγείο αναγνωρίζουν την ουσιαστική και την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναλαμβάνουν κάθε πρωτοβουλία για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ωστόσο, ζητήματα οικονομικής φύσης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων, καθορίζονται από την υφιστάμενη, κάθε φορά, οικονομική πολιτική για τους μισθούς, η οποία εκφράζεται μέσω του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Σας λέμε λοιπόν ότι αντιμετωπίζουμε θετικά το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τα κίνητρα που θα δώσουμε για τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, θα είναι και οικονομικά. Είναι πολύ εύκολο και υποκριτικό, όταν είσαι στην αντιπολίτευση να υπόσχεσαι διάφορα, να λες θα τα κάνουμε, να μην υπολογίζεις το δημοσιονομικό κόστος και να κάνεις και κριτική. Σημασία έχει όμως, όταν είσαι στην κυβέρνηση να μπορείς να τα κάνεις πράξη. Και η ερώτηση είναι η εξής. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενίσχυσε καθόλου μισθολογικά τους αστυνομικούς; Θα σας θυμίσω λοιπόν τι κάναμε εμείς, κάτι που δεν έκανε ποτέ μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis