Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η AESS, η Ευρωμεσογειακή Ακαδημία για ανώτερες σπουδές, συνεργάζεται με τα κορυφαία Ιταλικά Πανεπιστήμια και προσφέρει στους Έλληνες ένστολους έκπτωση 20% για την παρακολούθηση τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αφορούν στο εργασιακό τους αντικείμενο.

Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία, τις Δικαστικές και Ποινικές Επιστήμες

Η φαινομενολογική και αναλυτική πτυχή της εγκληματικής δυναμικής, οι επεξηγηματικές θεωρητικές προοπτικές και τα λειτουργικά συστήματα στην εγκληματολογική διάσταση, συνιστούν μια καινοτόμο κυκλική προσέγγιση στην πολυδιάστατη μαθησιακή διαδρομή που προσφέρει το μεταπτυχιακό.

Μεταπτυχιακό "Η αντιμετώπιση της Διεθνούς Τρομοκρατίας: Cyberjihad, intelligence και στρατηγική επικοινωνία"

Το μεταπτυχιακό προσφέρει στους φοιτητές του μια ευρεία γνώση του φαινομένου της διεθνούς τρομοκρατίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον φονταμενταλισμό και την «ισλαμική» ριζοσπαστικοποίηση, παρέχοντας συγκεκριμένες δεξιότητες σε θέματα όπως «χαλιφάτο», «τζιχάντ», «μαχητές και αιχμάλωτοι πολέμου» στο Ισλαμικός νόμος, για τις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις, σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δικαστικής συνεργασίας, για τη στρατηγική επικοινωνία στα ΜΜΕ και για τον ρόλο του κυβερνοχώρου στην πρόληψη και καταστολή αυτής της ανατρεπτικής μορφής.

Μεταπτυχιακό "International Cooperation Against Transnational Financial Organised Crime"

Το μεταπτυχιακό επιτρέπει σε Ιταλούς και ξένους φοιτητές να μάθουν και να εξερευνήσουν τα κύρια ζητήματα του διεθνικού εγκλήματος, όπως: εμπορία ανθρώπων (γυναικών, παιδιών, μεταναστών), αλκοόλ και ναρκωτικών, πυροβόλα όπλα, πολιτιστική κληρονομιά, περιβαλλοντικό έγκλημα, διαφθορά, παραποίηση φαρμακευτικών προϊόντων , εμπορικά σήματα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας, απάτη κατά του κοινοτικού προϋπολογισμού, ξέπλυμα χρήματος, τρομοκρατία, έγκλημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού - που θα γίνουν στα αγγλικά - θα παρέχουν επαρκή προετοιμασία τόσο όσον αφορά την πρόληψη όσο και την αντίθεση (σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο) του διεθνικού εγκλήματος.

Θα αναλυθεί επίσης η δραστηριότητα που ασκούν φορείς -που θα φιλοξενήσουν πρακτική άσκηση- όπως ο ΟΗΕ, η Unesco, η Interpol, ο Olaf, ο Gafi, η Europol, η Eurojust, ο ΟΟΣΑ, η Seci, η Εθνική Εισαγγελία κατά της Μαφίας.

Λίγα λόγια για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην AESS

Μετά την απόκτηση του πτυχίου πολλοί νέοι βρίσκονται μπροστά στο  δίλημμα, αν πρέπει να μπουν αμέσως στον εργασιακό κόσμο, ή να συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και την ενίσχυση των γνώσεών τους, διά  μέσου της παρακολούθησης ενός μεταπτυχιακού προγράμαματος  (master) ή ενός σεμιναρίου εξειδίκευσης.

Σκοπός είναι να αποκτήσουν πιο εξειδικευμένες δεξιότητες στους  διάφορους τομείς από εκείνες που απέκτησαν κατά την διάρκεια των προπτυχιακών τους σπουδών και να δώσουν προτεραιότητα πλέον στις έμφυτες κλίσεις και στο ταλέντο που εξελίχθηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Όλα αυτά θα αποδειχθούν αποφασιστικά για την μελλοντική επιστημονική και επαγγελματική καριέρα του καθενός.

Image
 

ιταλικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο της πλούσιας και διαφοροποιημένης τους εκπαιδευτικής προσφοράς, προβλέπουν την οργάνωση, την ανάπτυξη και τον συντονισμό ΜΠΣ, σεμιναρίων εξειδίκευσης και διάφορες άλλες δραστηριότητες συνεχιζόμενης και διά βίου εκπαίδευσης, που μπορούν τώρα πλέον να υλοποιηθούν και εξ αποστάσεως.

Η μεταπτυχιακή εκπαίδευση λοιπόν, δεν είναι πια αποκλειστικότητα μόνο των πανεπιστημίων, αλλά σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό αναπτύσσονται συνεργασίες ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με σκοπό να προσφέρουν μια πρακτική εκπαίδευση σε στενή επαφή με τον κόσμο της εργασίας και την πραγματική οικονομία. Η υλοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών πρέπει να αντανακλά τους στρατηγικούς στόχους και την επιστημονική γνώση του κάθε πανεπιστημίου και να είναι σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την προσφορά του στην διάρκεια της ύπαρξής του.

Image
 

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που επιλέξαμε ακολουθούν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές επιστημονικές εξελίξεις, είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζόμενων φοιτητών και αναγνωρίζονται δε, με την μέγιστη μοριοδότηση του ελληνικού δημοσίου (μαζί με τα μόρια της ξένης γλώσσας), που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis